Cozonac pufos cu ciocolata

de Criss in Dulciuri, 12 Feb 2013 | 8683 vizualizari

 

Nu suntem amatori de cozonac, n-am fost niciodata insa pot sa spun cu mana pe inima ca acesta e cel mai bun cozonac pe care l-am mancat vreodata. Si al doilea cozonac pe care l-am facut in viata mea. :D Insa cu siguranta nu si ultimul. In realizarea acestui cozonac m-am inspirat din reteta Laurei Laurentiu, insa n-am respectat tehnica de marmorare a ei ci pur si simplu am facut doua suluri pe care le-am impletit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g faina 000
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
  • 50 g unt moale
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de portocale
  • 2 albusuri
  • 3-4 linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu ciocolata:

  Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora. Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de portocale. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema ptrivita, nu foarte moale, sa nu curga.

Aluatul il impartim in doua si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara. Ungem cu crema de ciocolata, rulam si impletim in doua rulourile formate. Ungem cu galbenus, presaram zahar deasupra si lasam la dospit inca minim 30 minute, dupa care coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute . (Timpul de coacere este relativ si depinde de cuptorul fiecareia.) Dupa 30 minute e bine sa-l acoperim cu folie de aluminiu, pentru a nu se arde si a se coace uniform.

Lasam sa se raceasca si apoi il feliem. Va garantez ca nu va veti putea opri din mancat. Si va spun eu, care niciodata n-am fost fan cozonac, ba chiar m-am ferit de el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos